Sokáig gondolkodtam mit is süssek húsvétra, mi tenné fel az i-re a pontot a sonka-vacsora után. Végül arra jutottam, hogy egyszerű cupcake receptet feldobok kicsit. Így sikerült elkészítenem ezt: csokis muffin+csokis vajkrém+húsvéti tojás
Hozzávalók:
12db muffinhoz:
-90g étcsoki
- 90 ml zsírszegény tejszín
- 150 g liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 200 g barna cukor
- 90 g lágy vaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 közepes méretű tojás
Csokis vajkrémhez:
- 90 g étcsoki
- 125 g lágy vaj
- negyed teáskanál vaníliakivonat
- fél evőkanál tej
- 150 g porcukor
Díszítéshez: - 36 db színes csoki tojás
- A sütőt 170°C-ra melegítsd elő. A muffin tepsit béleld ki kapszlikkal.
- A tejszínt és a csokit olvaszd fel gyöngyöző vízfürdő felett.
- A vajat, a vaníliakivonatot és a barna cukrot egy nagy tálban keverd krémesre. Üsd bele egyenként a tojásokat, majd pedig forgasd bele a többi száraz alapanyagot.
- Töltsd fel a kapszlikat a háromnegyedükig, utána süsd kb. 25-30 percig, míg a beleszúrt hústű tisztán nem jön ki. Miután megsültek rácson hagyd kihűlni őket.
- Most jöhet a vajkrém. Olvaszd fel vízgőz felett a csokit. Ha kész rakd félre kihűlni.
- Egy kis tálban a vajat a vaníliakivonattal közepes fokozaton fehéredésig keverd krémesre.
- Alaposan dolgozd össze a tejet, a kihűlt csokit és a vajas krémet. Szitáld bele a porcukrot, és keverd addig, míg egynemű nem lesz.
- Töltsd a krémet egy habzsákba. Nyomd a kihűlt muffinok tetejére egy fészek-szerű formában. Díszítsd csoki tojásokkal.